Forum o klanie BK(Banda Królików)
Administrator
:Dje¿eli kto¶ chce plansze to pisaæ na emaila:angel:
Ej ja mam pytanko. Bo Niucha mnie pyta³a ile mam planszy, a ja odpowiedzia³am ¿e 1 (hotelik w³asny ) Ale niedokoñczony i ona powiedzia³a ¿e jak skoñcze to moge wstawiæ na forum . I moje pytanko: JAK MO¯NA WSTAWIÆ PLANSZE NA FORUM ALBO NA STRONE ??
Administrator
sama nie wiem jak na forum zapytaj sie nichy
nie trzeba ¶ci±gaæ hoteli ani testów! macie je ale o nich nie wiecie-aby graæ na te¶cie (to samo tyczy siê innych) robi siê tak:wchodzimy do pliku gdzie zainstalowali¶my grê (jazz jackrabbit 2) klikamy na pliku cache (u samej góry) s± tam inne plansze których na razie nie mo¿emy uruchomiæ, szukamy napisów "test" (s± u³o¿one w kolejno¶ci alfabetycznej wiêc nie ma problemu, szukamy takiego "testu" w którym nie wyskakuje okno password ani okno z czerwonym krzy¿ykiem, kiedy znajdziemy-otwieramy i patrzymy czy siê nam podoba, je¶li tak to patrzymy na górny prawy róg-jest tam napisane np. jazz creation stadion-future test-TEST.j2l
Interesuje nas tylko TEST.j2l. (mo¿e byæ inna nazwa) (UWAGA! nie wpisujcie skrótu .j2l bo on pokazuje ¿e poprzednia nazwa to titlest) plik wycinamy (po angielsku cut)i wstawiamy w folderze jazz jackrabbit 2.
szeregujemy ikony wg. nazw i w³±czamy grê. kiedy dochodziny do okna gdzie wybieramy czy hostujemy czy do³±czamy wybieramy "zacznij now± grê (serwer)" w wybierz tryb gry wybieramy polowanie a w "wybierz poziom" wpisujemy TEST. (pamiêtajmy o wielko¶ci liter!) (Z regu³y siê udaje chociarz nie zawsze) klikamy "zrobione" i mamy test.
Niektórzy mog± mieæ w folderze cache pliki nie "jazz creation stadtion" i wychodzi im okno "wybierz program do obs³ugi pliku" wtedy szukamy na li¶cie napis jazz "creation station" zaznaczamy go i klikamy ok
(niektórzy nie maj± tego pliku na li¶cie wiêc wchodz± w przegl±daj, wchodz± do pliku "jazz jackrabbit 2" i wybieraj± plik jazz creation station) wszystko dalej idzie tak samo jak powy¿ej.
Mam pytanie-jak sie robi kolorwe nicki?
Pocz±tkuj±cy
Racja ale jak kto¶ (np. ja) nie mo¿e hostowaæ? Graæ sam w test/hotel ??
Gość
WTF?! Abra nie jeste¶ w XS. Wypad z tym tagiem! MultiClannerów wywalamy z klanu!
Sorry za offtop i niezarejestrowanie, ale to ju¿ przekracza granice zasad XS.
Gość
ono nie jest do klanu tylko do nicku baranie!
Gość
ja wiem jak siê robi kolorowe nicki :
1.musimy mieæ program JazzTool
2.wchodzimy w niego
3.wyskakuje nam b³±d.
4.wciskamy ok
5.pojawia siê program szukamy napisu ,,Player edit''
6.wciskamy go
7.zaznaczamy player 0
8.bêdzie nasz nick
9.tam gdzie pisze ,,profile''
10.bierzemy Save i wpisujemy swój nick taki jak mamy w JJ 2 i zapisujemy go
11.umiecie robiæ takie co¶? : | jak nie to napiszê we¼cie shift+\ nie to :/ to:\ shift+\ i wyjdzie nam to |
12.macie zaznaczonego królika(spaz,lori,jazz) i u góry jest wasz nick
13.wpisujecie swój nick (np. Karolina) i po ka¿dej literce robiæ to : | np.k|a|r|o|l|i|n|a
14.jak siê ju¿ tyle nie zmie¶ci mo¿e byæ np. tak kar|o|l|ina
15. wciskacie ,,save'' (za tymi numerkami z kolorami)
16.wchodzicie w jazz 2 i macie :)
dziêkuje pozdrawiam
Weronika
moje gg jakby co to: 21677423
Gość
Wie kto¶ jak dodawaæ mpy zeby jak np. wlacze test to chcem iec mape od tego testu bo nie moge wlaczyc a pisze mi ze nie mam mapy a ma sciagniete jak mam dodawac mapy?
Gość
Mam pytanie jak ustawiæ napisy na polski?